lunes, 22 de septiembre de 2014

No ficció

LLIBRES DE CONEIXEMENT:



 TOT PENSANT 



Autor: Irene de Puig
Editorial: EUMO
Enllaç de l'editorial: http://www.grup62.cat/editorial-eumo-editorial-63.html
Any de publicació: 2000
Il·lustrador/a: Angelica Satiro
Resum del llibre:

A través de la ruta que segueix la marieta Joanina arribem a diferents parts del món per escoltar contes de cultures diverses: En Patufet (Catalunya), Hi havia una vegada un sací pereré (Brasil), L'Aladí i la llàntia meravellosa (Orient), La gallina Lina (món anglosaxó), L'aneguet lleig (nord d'Europa) i La Bella Dorment (fantasia). Fent honor al verb descobrir, el llibre conté uns dibuixos que s'insinuen però que mai no es veuen completament i així predisposen l'infant a crear el seu imaginari.

ISBN: 9788476025918




"27 historias para tomar la sopa" 


En les classes d'Aprenentatge de les llengües i lectoescriptura II, llegirem un conte cada dia. 
Els primers contes que llegirem seran els del llibre que he citat al títol "27 historias para tomar la sopa" de Ursula Wölfel que la versió en català es diu "27 contes sorprenents".
De cada un dels contes que llegirem a l'aula publicaré una entrada al bloc amb el títol i un petit resum/comentari sobre aquest. 
A continuació podeu veure la portada del llibre en la versió amb castellà i al seu costat la portada del llibre en la versió amb català. 








Conte 1: “La historia del árbol de los niños” – Ursula Wölfel

Aquesta és el primer conte de les 27 històries del llibre “27 historias para tomar la sopa”
En aquesta historia se’ns fa una relació dels personatges d’una manera senzilla que fa que la comprensió sigui fàcil pels infants.
Es parlen de personatges sense nom com nen i nena que fan que sigui més fàcil recordar-los. Amb aquests se’ls hi afegeixen un parell d’objectes com serien l’arbre i el globus i s’estructura una història al voltant de tot això.


Amb aquest tipus de contes, es pot treballar amb els nens/es la memòria ja que ometen alguna de les paraules i fent que ells l’hagin de completar fem que aquests pensin més ràpidament i la seva ment comenci a improvisar. 

27 HISTORIAS PARA TOMAR LA SOPA
27 historias para tomar la sopa-ursula wolfel-9788496388314
Autor: Ursula Wolfel
Biografia de l’autor:
Il·lustrador: Pablo Bernasconi
Biografia de l’il·lustrador: http://www.pbernasconi.com.ar/
Llengua: Castellà
Any de publicació: 2006
Editorial: Kalandraka
ISBN: 9788496388314
Sinopsis:


Una guineu que no troba les escales per baixar de la torre, un saltalluny i un saltaprop que sempre discuteixen, un osset de peluix que aconsegueix que el gronxador es mogui, una llebre de grans orelles que salvarà a les seves companyes, un gat al que li encanta el flam, una vaca que es va cansar de menjar herba o una papallona amb por a volar, són els habitants d'aquestes 27 històries plenes de tendresa que aconsegueixen fer-nos somriure.

FRASES


“Tot el coneixement humà pren forma d’interpretació”- Walter Benjamin


En aquesta frase se’ns dona a entendre que tot el que té l’ésser humà al seu pensament i bagatge personal pot interpretar-se de maneres diverses.
Coneixement = Interpretació (Sense coneixement no hi ha interpretació).
La interpretació és l’element clau del coneixement. Amb aquest l'acompanya el dubte, que és una paraula clau en l’aprenentatge. 

Biografia de Walter Benjamin:
http://www.biografiasyvidas.com/biografia/b/benjamin.htm


“Despacito y buena letra: El hacer las cosas bien, importa más que el hacerlas” – Antonio Machado.

Aquesta afirmació, feta per Antonio Machado, és molt certa ja que les coses que es fan amb calma i ben fetes surten millor que les que es fan amb rapidesa i sense pensar. 
Totes les accions que fem han d’estar meditades per a obtenir un bon resultat. 

Biografia d'Antonio Machado:

“Los pensamientos mueren en cuanto se encarnan en palabras”- Schopenhauer

En aquesta frase l’autor ens vol deixar clar que quan tot allò que pensem o imaginem ho posem per escrit acaba morint, tot i així ell mai va deixar de fer-ho, no va ser capaç de renunciar-hi perquè era una de les coses que donava més sentit en la seva vida.


Biografia d'Arthur Schopenhauer:


“La libertad de expresión no significa libertad de pensamiento” – José Luís Sampedro


Aquesta afirmació ens vol dir que per molt que ens mobilitzem per manifestar els nostres desitjos no ho aconseguirem sense la llibertat de pensament, que és la que li falta a la societat avui en dia.

Biografia de José Luís San Pedro:
http://www.escritores.org/biografias/346-jose-luis-sampedro

“Todo acto educativo es un acto politico"- Paulo Freire


Aquesta afirmació de Paulo Freire, va ser pronunciada al seu llibre de la pedagogia de l’esperança. El que ens vol dir amb ella és que l’educació, va vinculada a la política, és a dir, que depèn d’ella. Això ho diu ja que a l’América llatina els països depenen primer de tot del sistema polític per establir l’educació, i aquesta té moltes mancances que han de ser cobertes per part del govern. Són dues bases d'un país que han de ser cobertes per aconseguir un bon funcionament.

Biografia de Paulo Freire: